top of page
Team kinderopvang bosrijk

Het team van Bosrijk bestaat uit een kleine hechte groep van vaste medewerkers, en een groepshulp. De medewerkers hebben bewust gekozen om op een dergelijk kleinschalig kinderopvang te werken. Persoonlijk contact met de ouders en werken in een klein team heeft duidelijk hun persoonlijke voorkeur. Naast de wettelijke vereiste diploma's hebben onze pedagogische medewerkers ook een EHBO certificaat.

Foto's van al ons personeel hangt in de hal op onze locatie's.

Over ons: Over

Onze visie

Bij kinderopvang Bosrijk hechten wij veel waarde aan de kracht van een kleinschalige kinderopvang, waarbij de groep in een huiselijke sfeer is ingericht. 

Bij kinderopvang Bosrijk zijn wij ervan overtuigd dat de interactie tussen kinderen, de betrokkenheid van de pedagogisch medewerkers en de inrichting samen invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen.

Wij hebben een verticale groep van maximaal 10-16 kinderen per dag. Bij een verticale groep zitten kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar bij elkaar op de groep.

Een verticale groep geeft een kind de ruimte om de eigen mogelijkheden te ontdekken.

Er zijn materialen aanwezig voor verschillende leeftijdsgroepen, zowel voor de baby, de dreumes als de peuter. Een kind kan zelf op zoek gaan naar materiaal dat bij zijn of haar nieuwsgierigheid past. Zo kan een dreumes al heerlijk meespelen in de huishoek met de oudere peuters en zo de volgende stap in zijn/haar ontwikkeling zetten.

Er zijn verschillende hoeken en momenten waarin kinderen van verschillende leeftijden met elkaar kunnen spelen, zoals het maken van een echte winkel. Kinderen van verschillende leeftijden zoeken samen een eigen rol in de winkel en worden uitgedaagd hun grenzen te verkennen.

Een verticale groep geeft de afspiegeling van de verschillende leeftijden zoals kinderen thuis ook kunnen ervaren. De verticale indeling geeft kinderen de kans van klein naar groot te groeien in dezelfde groep en ten slotte de oudste te zijn. Deze situatie geeft de kinderen de gelegenheid elkaar te helpen.

Over ons: Over
Over ons: Over
Untitled

Gezonde voeding

Wij vinden het belangrijk dat we onze kinderen gezonde voeding aanbieden en leren wat gezond eten is. Hier besteden we veel aandacht aan. Zo volgen we o.a. adviezen van het voedingscentrum en zorgen we dat we voortdurend up to date blijven als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van gezonde voeding.

Wij hanteren vaste eettijden. Dit zorgt voor een herkenbaar ritme en dat levert de kinderen rust op. We eten samen aan tafel, zowel tussen de middag als bij tussendoor momenten. Dit is gezellig en het zorgt voor duidelijke eetmomenten. We nemen rustig de tijd om te eten en zorgen voor een fijne sfeer, maar we tafelen niet te lang. Onze pedagogisch medewerkers geven het goede voorbeeld aan tafel. Zij eten samen met de kinderen, ze begeleiden bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.

Wij houden rekening met allergieën van kinderen. Er is ook ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid, bijvoorbeeld bij een dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging.

Een verjaardag betekent feest en bij zo’n verjaardag komt vaak een traktatie kijken. Er kan zowel een niet-eetbare traktatie als een eetbare traktatie aangeboden worden. Wij vinden het belangrijk dat de eetbare traktaties zo gezond mogelijk zijn. We vragen ouders dan ook om traktaties zo klein mogelijk te houden en niet te calorierijk te maken.

bottom of page